tiistai 23. syyskuuta 2008

Musiikkimeemi

Nanna haastoi minut meemiin:

"Tämän syksyn parhaat biisit, jotka saavat olla joko täysin tuoreita tai mahdollisesti vanhempia tapauksia. Postaa siis lista näistä viidestä tämän hetken lempparilaulusta blogiisi ja haasta sitten viisi muuta bloggaajaa samaan!"

Soittolistallani on pyörinyt tänä syksynä paljon sellaista musiikkia, joka on minulle melko uutta muttei muuten mitenkään erityisen tuoretta, ja tämä näkyy myös listallani. Viiden kappaleen valitseminen oli varsin hankalaa; vaihtoehtoja olisi niin hirmuisesti!

Olen kuunnellut lähiaikoina monia levyjä, joista pidän valtavasti sekä kokonaisuuksina että yksittäisten biisien osalta mutta joiden kappaleiden nimiä en vielä oikein muista. Ne eivät siis valitettavasti päässeet vaihtoehtojen joukkoon, vaikka ehkä tämänhetkisiä lemppareitani sisältävätkin. Toisaalta tämä on tietenkin ihan hyväkin asia; olipahan hieman vähemmän liikaa kandidaatteja. ;) (Tähän pieni välihuomautus: Kun tutustun johonkin uuteen levyyn, saatan kuunnella sen todella moneen kertaan, ennen kuin tutustun kappaleiden nimiin, luen lyriikoita tai muuta vastaavaa.)

Kaikki listaamani biisit liittyvät läheisesti tänä syksynä tapahtuneisiin asioihin; yhdistän ne mielessäni tunteisiin, tunnetiloihin ja ajatuksiin, jotka ovat olleet pinnalla tässä lähiaikoina.

The National - Ada

Kaunis, kaunis kappale, jota voi kuunnella aina vain uudestaan, eikä se silti kulu tai muutu tylsäksi. Sopivan kryptiset lyriikat, joita voi yrittää analysoida pienessä päässään.

Faith No More - A Small Victory

Edustaa osastoa ei-niin-uutta-mutta-aina-yhtä-erinomaista. Soi päässäni juuri tällä hetkellä.

The Knife - Silent Shout

Aivan uusi tuttavuus, joka kuulostaa raikkaalta, viehättävältä ja hypnoottiselta. Tätä voisi tanssia vaikka koko yön!

Mogwai - Folk Death 95

Tämä biisi on levyltä, joka on täynnä helmiä. Olen kuunnellut tätä nimenomaista yksilöä todella paljon tänä syksynä, ja rakastun kerta kerralta enemmän. Etenkin siihen kohtaan, jossa bassot lisääntyvät ja koko kappale kasvaa aivan uuteen ulottuvuuteen. <3

CSS - Music Is My Hot Hot Sex

Saa aina minut hyvälle tuulelle ja tanssijalkani vipattamaan hilpeän sekopäisellä meiningillään.

Haastan tähän meemiin Sihteerin, Pupun ja Norsun! Ja kaikki muutkin ovat toki tervetulleita ottamaan haasteen vastaan. :)

3 kommenttia:

Mdmm's kirjoitti...

Silent Shout. <3

Möme kirjoitti...

Kerropas ensin, miksi näitä kutsutaan niin hassulla sanalla kuin meemi?

Pieni Kissa kirjoitti...

Jaa-a, en kyllä nyt aivan osaa vastata tuohon! Kai se jotenkin liittyy sanan meemi "yleisempään" merkitykseen, jonka löytää esim. Wikipediasta. Tai jos joku blogini lukijoista osaa vastata paremmin, sana on vapaa. :)