lauantai 12. huhtikuuta 2008

Viestinvolinaa

Onko normaalia ahdistua, jos täytyy avata tietokone illalla sitä varten, että voi hoitaa jonkin asian internetissä? Tai siitä, jos odottaa työaiheista viestiä sähköpostiinsa? Tai jos joskus pelkkä tekstiviesti tai yllättävä puhelu tuntuu ahdistavalta? Onko normaalia haluta joskus olla aivan rauhassa ja hautautua suojaan koko tietoyhteiskunnalta?

Toisaalta käytän mielelläni nettiä enkä pelkää sen eksyttävän minua sokkeloihinsa. Tekstiviestit ja sähköpostit ovat mielestäni käteviä viestintätapoja, joita ilman en oikeastaan voisi elää. Mutta joskus vain ahdistun niin, etten halua ajatellakaan sähköpostin avaamista. Aivan kuin pelkäisin, että luvassa olisi pelkästään kritiikkiä, huonoja uutisia tai muuten vain lisää ahdistusta. Toisaalta taas pelkään virtuaaliyksinäisyyttä: etten saa uusia viestejä keneltäkään, yllättäviä yhteydenottoja kaukaisemmilta kavereilta tai vastauksia lähettämiini viesteihin. Haluan olla suosittu ja tavoiteltu, mutta toisaalta haluan piiloutua kaninkoloon. Mikä sekopäinen maukuja!

3 kommenttia:

imsosorry kirjoitti...

Miu. Samaa sekopäisyyttä on täällä suunnassa: osaan esimerkiksi töissä olla todella suulas, oikea ekstrovertti vaikka oikeasti olen hiljainen ja harmaa. Ja vähintään kerran viikossa vietän päivän ilman sähköistä kommunikointia vaikka sielu huutaa seuraa. Joskus kun puhelin soi vatsa pyörii ympäri. Joskus kun avaan sähköpostin pelkään että siellä on viesti joltakulta joka vihaa minua pelkästään sen takia että olen olemassa, julistaa minut maailman huonoimmaksi "ihmiseksi". Joskus joudun nappaamaan betasalpaajan ihan vain siksi että pääsen viikon yrittämisen jälkeen ostamaan kaupasta maitoa. Eli normaalia tai ei: kuinka sen ottaa.

Möme kirjoitti...

Varmaankin mitä enemmän tekee töitä ja hoitaa vastuutehtäviä netin ja puhelimen avulla, sitä enemmän ne kahlitsevat. Kunnes ehdollistuu siihen, että puhelimen soidessa tulee "voi ei, kuka taas soittaa" -reaktio. Työ- ja vapaa-aika sekoittuvat liikaa.
Koeta välillä sulkea puhelin, ja pidä taukopäiviä tietokoneesta - vaikka niinhän sinä ole viime aikoina tehnytkin, senkin matkailija. ;)

Pieni Kissa kirjoitti...

Kiitos rohkaisevista kommenteista ja vertaistuesta. :)